Boek Wet versterking bestuur pensioenfondsen

Omdat de wereld en ook governance niet stil staat, willen wij je met deze website een middel bieden om je op de hoogte te houden van de aanvullingen op ons boek en ander actueel Governance nieuws.

Het toegankelijk en ‘tot leven brengen’ van de wetgeving in verband met de vijf bestuursmodellen die de Wet Versterking Bestuur Pensioenfondsen plus de daarbij horende Code pensioenfondsen en de lagere wetgeving kent, dat is ons doel met dit boek en met deze website. Het voorwoord van het boek is geschreven door Linda Hobbelt, DNB, en mijzelf.

Op 18 mei 2015 mocht ik het 1e exemplaar van het boek ‘Wet Versterking Bestuur Pensioenfondsen’ uitreiken aan Steven van Weyenberg, Tweede kamerlid D66.

Het boek wordt gebruikt in veel bestuurskamers, bij bestuursbureaus, het intern toezicht, de medezeggenschap, toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten, advocaten, juristen en andere belangstellenden. We ontvingen mooie aanbevelingen en een recensie.

Daarnaast ontvang je ander nieuws  op het gebied van governance. Zoals bijvoorbeeld over gedrag.  Dat is minimaal net zo belangrijk als de spelregels zoals afgesproken in de Wet Versterking Bestuur Pensioenfondsen.

Bestuursmodellen behoren jaarlijks te worden geëvalueerd. Dat gebeurt via zelfevaluaties. Die zelfevaluaties kunnen besturen doen via onze samenwerkingspartner Mens & Kennis. Je kunt als bestuur daarbij tevens gebruik maken van ons praktische werkboek.

Heb je zelf interessant nieuws op het gebied van governance? Stuur mij dan gerust een mail (monica@swalef.nl), of deel het direct via de aan deze website verbonden LinkedIn groep.

Hartelijke groet,

Monica Swalef